Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις Εισηγμένων Εκδοτών στη ΝΕΑ Αγορά για το έτος που έληξε 31/12/2017

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, μέσα στα πλαίσια εξέτασης του περιεχόμενου των Εκθέσεων των Ανεξάρτητων Ελεγκτών στις Ετήσιες Οικονομικές Εκθέσεις των Εισηγμένων Εκδοτών στη ΝΕΑ Αγορά, για το έτος που έληξε στις 31/12/2017, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Την αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών για τους τίτλους των εταιρειών Greenox Ltd και C.O. Cyprus Opportunity Energy Public Company Ltd (με βάση την παράγραφο 2.2.7 των ΚΔΠ 379/2014, ως τροποποιήθηκε), εφόσον οι λόγοι που είχαν οδηγήσει στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες τους, έχουν εκλείψει.

Οι τίτλοι του εκδότη Quality & Reliability Uk Ltd (Αγορά Ομολόγων ΝΕΑ) θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών στην Αγορά τους, λόγω ουσιώδους αβεβαιότητας σε σχέση με τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα (going concern), ως παρουσιάζεται στην Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών για το έτος που έληξε στις 31/12/2017. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την παράγραφο 2.2.6Α (α) της ΚΔΠ 379/2014 ως τροποποιήθηκε.

Τέλος, οι τίτλοι των εκδοτών, G. Entertainment Group Plc και Kerverus Holding IT (Cyprus) Plc (ΝΕΑ), θα παρουσιάζονται με σήμανση (Σ) στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών, λόγω της ‘Γνώμης με Επιφύλαξη’ στην Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών, για το έτος που έληξε στις 31/12/2017 (με βάση την παράγραφο 2.2.6 Α(α)  της ΚΔΠ 379/2014).

Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών για τους τίτλους των πιο πάνω εκδοτών, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες τους, θα έχουν εκλείψει.

Οι πιο πάνω αποφάσεις του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2018.

Λευκωσία, 25 Ιουλίου 2018