Αύξηση Εσόδων και Επενδύσεων για την INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η παραγωγή Ασφαλίστρων του Κλάδου καταγράφει απώλειες -9,7% (2013), η INTERLIFE κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της (Ακαθάριστα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα) κατά 17,6% (από 43,41 εκατ. σε 51,06 εκατ.) και αντίστοιχα τις συνολικές Επενδύσεις της κατά 19,83% (από 82,74 εκατ. σε 99,15 εκατ.), εκ των οποίων οι Άυλες Επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 23,05% και οι Επενδύσεις σε Ακίνητα κατά 10,93%.

Το σύνολο των Αποθεμάτων της Εταιρίας αυξήθηκε κατά 9,56% (76,59 εκατ. από 69,9 εκατ.) ενώ, αντίστοιχα ο Δείκτης Κάλυψης Αποθεμάτων (Επενδύσεις/Αποθέματα) αυξήθηκε κατά 9,37% (από 1,18 στο 1,29).

Όσον αφορά την Κερδοφορία, αυτή αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτήν του 2012. Ο Δείκτης Φερεγγυότητας της Εταιρίας άγγιξε το 4,00 (3,99 το Σεπτέμβριο του 2013 έναντι 2,9 το Σεπτέμβριο του 2012).

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους ο Όμιλος INTERLIFE αύξησε το Προσωπικό του κατά 13,46%, δημιουργώντας 14 νέες θέσεις εργασίας (σύνολο εργαζομένων στον Όμιλο 118 άτομα) παρά την γενικευμένη Ύφεση και την αύξηση του Δείκτη Ανεργίας στη χώρα.

Επιπλέον, η INTERLIFE διένειμε πέρυσι το πρώτο Μέρισμα στους Μετόχους της μετά την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Όπως επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERLIFE, Γιάννης Βοτσαρίδης, τα θετικά αποτελέσματα της εταιρίας επέτρεψαν τη διανομή υψηλού μερίσματος (0,05€/μετοχή καθαρό μετά φόρων) που αντιστοιχεί σε απόδοση 10% σε σχέση με την αξία της μετοχής τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Στον τομέα των Επενδύσεων σε Ακίνητα η INTERLIFE πραγματοποίησε στη χρονιά που πέρασε, μια πολύ σημαντική αγορά στην καρδιά της Αθήνας. Πρόκειται για ένα οκταόροφο ακίνητο επαγγελματικής χρήσης στην οδό Καλλιρρόης 65, στο οποίο μετεγκαταστάθηκε , ήδη, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αθηνών της Εταιρίας, από το – επίσης ιδιόκτητο – ακίνητο της οδού Συγγρού. Το νέο κτίριο, πολυτελούς κατασκευής, συνολικά 1.875τμ, αναπτύσσεται σε 10 επίπεδα (Υπόγειο, Ισόγειο και οκτώ όροφοι) και κατασκευάστηκε το 2010.

Τέλος, η INTERLIFE, στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνέχισε και εμπλούτισε τις δράσεις υπευθυνότητας απέναντι στο Ανθρώπινο ∆υναμικό, επενδύοντας στην εκπαίδευση των ανθρώπων της και παρέχοντας δωρεάν κάλυψη για Προσωπικά Ατυχήματα & Νοσοκομειακή Περίθαλψη. Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το Περιβάλλον εφαρμόζει Ηλεκτρονική Διαχείριση, Ανακύκλωση, ενώ στηρίζει την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Όσον αφορά στην Κοινωνική Δράση, στηρίζει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, την «ΕΛΕΠΑΠ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Θεαγένειο Νοσοκομείο, είναι αρωγός του Συλλόγου Συνδρόμου Down, υλοποιεί πρόγραμμα παροχής τροφίμων μέσα από Κοινωνικά Παντοπωλεία ενώ έχει ιδρύσει και Τράπεζα Αίματος.